Αυτά είναι τα μπαχαρικά που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη..!

Αυτά είναι τα μπαχαρικά που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη..!

Όπως είναι ευρέως γνωστό τα μπαχαρικά κατέχουν μία ιδιαίτερη θέση στη μαγειρική, καθώς δίνουν νοστιμιά, άρωμα και καθορίζουν τη γεύση πολλών φαγητών.

Ωστόσο, ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί αρκετές γυναίκες είναι ποια επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό μπαχαρικά. Κύριο συστατικό του η κουρκουμίνη η οποία χαρακτηρίζεται για την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση της. Σύμφωνα με τις συμβουλές ειδικών, μπορείτε να καταναλώνετε έως και 8gms την ημέρα.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ καταπολεμά τις πρωινές ναυτίες, τις καούρες, τα φουσκώματα  και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην ευρύτερη υγεία του οργανισμού. Μπορείτε να καταναλώνετε έως 1gm τζίντζερ ημερησίως.

Μαύρο πιπέρι
Το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε χρώμιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα στα φυσιολογικά επίπεδα. Η κατανάλωσή του πάντα με μέτρο (το πολύ  30mcg  την ημέρα), μειώνει τις πιθανότητες διαβήτη κύησης.

Κάρδαμο

Το κάρδαμο μπορεί να σας ανακουφίσει από τις πρωινές ναυτίες και η κατανάλωσή του είναι ασφαλής στην εγκυμοσύνη.

Κανέλα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Η κανέλα είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό που χρησιμοποιούμε σε γλυκές αλλά και αλμυρές συνταγές. Η κανέλα συμβάλλει στην ανακούφιση από καούρες και πρωινές ναυτίες, ρυθμίζει την πίεση και μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι 6 γραμμάρια την ημέρα.

Source: pronews.gr

No Comments

Post A Comment