Πώς βοηθά η γιόγκα κατά της οστεοαρθρίτιδας;

Πώς βοηθά η γιόγκα κατά της οστεοαρθρίτιδας;

Η γιόγκα είναι μια πρακτική που παρέχει διάφορα οφέλη σε όσους την ασκούν. Βοηθά όμως κατά της οστεοαρθρίτιδας;

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει κατά της οστεοαρθρίτιδας.

Η γιόγκα είναι μια αρχαία πρακτική που προέρχεται από την Ινδία και θεωρείται τρόπος ζωής παρά αθλητισμός ή σωματική δραστηριότητα. Τα αποδεδειγμένα οφέλη της γιόγκα είναι πολλά και διαφορετικά, από τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος μέχρι την αντιμετώπιση της καθημερινής πίεσης και διαφόρων ασθενειών.

Έχοντας αυτό κατά νου, θα μπορούσε η γιόγκα να βοηθήσει στην οστεοαρθρίτιδα. Στο παρακάτω άρθρο, θα εξετάσουμε τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας, καθώς και μερικές απλές ρουτίνες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.

Τι είναι η οστεοαρθρίτιδα;

πόνοσ στο γόνατο
Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει πόνο στην περιοχή, καθώς και φλεγμονή και δυσκαμψία, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια χρόνια ασθένεια που εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα άνω των 60 ετών, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, κυρίως σε ενήλικες.

Αυτή η ασθένεια επηρεάζει το κινητήριο σύστημα και ιδιαίτερα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αρθρώσεων. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας είναι:

  • Πόνος όταν κάνετε κινήσεις
  • Ευαισθησία στην περιοχή
  • Οίδημα και δυσκαμψία
  • Απώλεια ευελιξίας
  • Παραμόρφωση
  • Φλεγμονή
  • Οστεόφυτα

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες κινδύνου που οι ειδικοί συσχετίζουν με την οστεοαρθρίτιδα, όπως η ηλικία, το φύλο (οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς), η παχυσαρκία, οι τραυματισμοί, το στρες ή η υπερβολική άσκηση (σε αθλητικές και εργασιακές δραστηριότητες), καθώς και γενετικοί παράγοντες και ορισμένες μεταβολικές ασθένειες, για παράδειγμα, αιμοχρωμάτωση.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια ασθένεια που αναπτύσσεται αργά και προοδευτικά και επηρεάζει την ποιότητα ζωής αυτών που υποφέρουν από αυτήν. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει θεραπεία.

Υπάρχει μια σειρά από θεραπείες που βοηθούν στην καταπολέμηση της οστεοαρθρίτιδας. Στοχεύουν κυρίως τα συμπτώματα και αποτελούνται από τα ακόλουθα:

  • Χειρουργική επέμβαση (χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης αρθρώσεων)
  • Φάρμακα (αναλγητικά και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ενέσεις κορτιζόνης)
  • Φυσιοθεραπεία και αποκατάσταση

Επίσης, ορισμένες συνήθειες βοηθούν στην καταπολέμηση της οστεοαρθρίτιδας, συμβάλλοντας στη θεραπεία της και στη διαχείριση των συμπτωμάτων, καθώς και στην πρόληψη της προόδου της.

 

Source: meygeia.gr

No Comments

Post A Comment